|
|
|
...
főzési időt.
cukor, méz, alkohol, kávé, tea
leg-yinebb
trópusi gyümölcs, paradicsom, padlizsán
tej, tejtermékek
kecsketej, kecskesajt, napraforgóolaj
gomba, spárga, krumpli, mérsékelt égövi gyümölcsök
yin
diófélék, leveles zöldségek
gumós zöldségek, retek, hagyma
kiegyensúlyozott... |
2015-05-03 00:27:57 |
|
|
|
|
|
|
... fel. Ott, ahol Önök
éltek. És mi van a Pizzában? Van tészta. Mi lepényt ettünk. Önök
behozták a kovászt. Van rajta paradicsom. Közép-Amerikából
vettük át. Van rajt formaggio, sajt. A szarvasmarhát, a juhot és a
kecskét ott háziasították, ahonnan önök származnak. De mi mindent átvettünk, magunkévá
tettük és kifejlesztettük. Önök egy sokkal magasabb kultúráb... |
|
2012-02-20 23:48:45 |
|
|
|
|
|
|
... olajban használták, amivel a görög királyokat felkenték.
Felhasználható: paradicsomételekben, hüvelyes- zöldséglevesben, uborka-, paradicsom- és fejessalátákban, gyümölcssalátákban, sajtszószban, fűszerezett ecetben.
Gyógyhatása: Gyomorerősítő, étvágygerjesztő, felfúvódást szüntet, szélhajtó, gyomorfertőzés, vesegyulladás ellen jó, köhögés... |
2011-05-29 19:03:46 |
|
|
|
|
|
|
Hurkák
=Búcsúzzunk el kolbászoktól, szalámiktól és adjunk helyet egy-két másféle készítménynek, nevezetesen a hurkáknak, sajtoknak, amit egyesek olyan nemkívánatosnak - non grata-nak - minősítenek. Amolyan szegény rokonnak tartják. Le is nézik egy kicsit.
Olyan pórias!
Talán azt a régi, háborús ,,szegín világot" juttatja eszükbe.|... |
|
2010-10-26 04:31:42 |
|
|
|
|
|
|
[2010.09.12. 15:56:23] lola68: Kiszely István jeles magyarságkutató a nagy közönségsikernek örvendı elıadás szerkesztett,
rövidített változatát olvashatják.
Ki kell ábrándítanom önöket, mert én nem vagyok történész.
Biológus, orvosember vagyok. Soha nem akartam a magyar
ıstörténettel foglalkozni. Nagy alapkutatásom az volt, hogy a múltat
hozz... |
|
2010-09-14 21:26:17 |
|
|
|
|
|
|
... legelésztek
hirdetve, hogy ezen a vidéken ez a két állatfajta az élet fontos része, hiszen itt van az ország egyik, export minőségű, sajtelőállító központja.
A hegyvidék jó... |
2010-07-21 16:03:33 |
|
|
|
|
|
|
... fel. Ott, ahol Önök
éltek. És mi van a Pizzában? Van tészta. Mi lepényt ettünk. Önök
behozták a kovászt. Van rajta paradicsom. Közép-Amerikából
vettük át. Van rajt formaggio, sajt. A szarvasmarhát, a juhot és a
kecskét ott háziasították, ahonnan önök származnak. De mi mindent átvettünk, magunkévá
tettük és kifejlesztettük. Önök egy sokkal magasabb kultúráb... |
2010-07-07 10:18:43 |
|
|
|
|
|
|
...
Mikrohullámú szakácskönyv
Figyelmeztetések a túlzott mikrohullámú energiának való kitevés elkerülésére
a. Ne próbálja meg mûködtetni a sütőt nyitott ajtóval, mivel ekkor káros mikrohullámú energiának teszi ki magát. Fontos, hogy ne piszkálja a biztonsági zárat.
b. Ne helyezzen be semmilyen tárgyat a sütő eleje és az ajtó ... |
2010-05-23 22:39:27 |
|
|
|
|
|
|
... találták fel. Ott, ahol Önök éltek. És mi van a Pizzában? Van tészta. Mi lepényt ettünk. Önök behozták a kovászt.
Van rajta paradicsom. Közép-Amerikából vettük át. Van rajt formaggio, sajt. A szarvasmarhát, a juhot és a kecskét ott háziasították, ahonnan önök származnak. De mi mindent átvettünk, magunkévá tettük és kifejlesztettük. Önök egy sokkal magasabb kultúrából é... |
2010-05-09 21:09:51 |
|
|
|
|
|
|
Szendvicsek
Sonkás bagett
Hozzávalók: 2 bagett vagy 4 nagy kifli, 15 dkg brokkoli, 20 dkg gépsonka,
1 körte, 10-10 dkg reszelt ementáli sajt és vaj, fél csokor petrezselyem, só, bors, citromlé, olaj.
A rózsáira szedett brokkolit sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük.
A sonkaszeleteket félbevágjuk, kevés olajban mindkét oldalát megp... |
2008-11-29 17:15:26 |
|
|
|
|